Så går det till

Välkommen in!

När du kommer hit, kan du parkera framför huset, på vägen, eller på gästparkeringen som är några hus längre ner på gatan.

När du sedan kommit in i stugvärmen, så får du hänga av dig ytterkläderna först.

Anamnes

Är det ditt första besök här, sätter vi oss sen ned en stund och gör en Anamnes (hälsodeklaration). Där fyller du i dina kontaktuppgifter, samt några enkla kryssfrågor. Därefter har jag några frågor, som om du känner dig fullt frisk, och om du använder några läkemedel. Detta är för både din och min säkerhet, så vi inte råkar ut för några tråkigheter, som att sprida elakartade sjukdomar, eller förvärra förkylning etc.

Därefter pratar vi lite om vilken behandling du vill ha och dina förväntningar på massagen. När vi är överens om vad för massage du vill ha, ber jag dig ta av dig kläderna på det området som vi skall jobba med. Du behöver aldrig känna dig naken eller blottad, utan det finns en skärm du kan klä av dig bakom, samt gott om handukar att svepa in sig i om man vill.

Därefter tar du plats på massagebritsen och även här täcks du med handukar.

Behandlingen

Nu är det dags för massagen!

Jag börjar med att lyfta bort handuk på den yta som jag skall jobba med just nu. Först blir det lite uppvärmningsgrepp, för att vänja din hud och kropp vid beröringen. Därefter lägger jag på lite massagekräm, eller olja beroende på vart vi skall massera och efter önskemål. Jag fortsätter med något uppvärmningsgrepp till, fast nu med olja/kräm för att värma upp just den/de musklerna som jag skall jobba med.

Jag fortsätter att bearbeta musklerna djupare och djupare med olika grepp. Allt för att få så stor effekt som möjligt. Det viktiga här är att det inte skall göra ont, så jag kommer därför att dubbelkolla med dig så det känns okej. Skulle någonting kännas konstigt, fel, göra ont, eller inte kännas alls, så vill jag såklart veta detta för att kunna ändra på behandlingen. Meningen är ju att det skall vara skönt. En del har fått för sig att “ont skall med ont fördrivas”, men det är bara halva sanningen. Det får aldrig göra ont ont, för då har massagen ingen effekt. Däremot så kan det kännas ömt på enstaka punkter.

Är det ditt första besök hos mig, och du inte har uppgett att du behöver någon speciell behandling, så jobbar jag igenom musklerna lugnt och metodiskt, samt känner efter om det finns något som skulle behöva djupare behandling vid ditt nästa besök. Vanligt är tex att man har knutor mellan skulderbladen och stela nackmuskler. Hittar jag nått som behöver vidare behandling, berättar jag detta för dig, samt att jag skriver ned det i Journalen efteråt, så jag vet precis vart jag skall bearbeta extra nästa gång.

När behandlingen närmar sig sitt slut, gör jag några avslutande grepp för att få musklerna att slappna av. Därefter täcker jag över dig med handukar igen och hämtar lite vatten till dig, allt medan du bara ligger kvar och njuter av behandlingen en stund.

Efter

Därefter är det dags att klä på sig igen. Under tiden du klär på dig, skriver jag Journal med vad vi gjort idag, samt om jag gjort några “fynd” (områden som behöver vidare behandling), så jag vet vart jag skall bearbeta direkt nästa gång. Vill du så bokar vi in en ny tid direkt, annars är du välkommen att ringa nästa gång du känner att du vill ha massage igen.

 

Välkommen åter!